Omgeving en historie

De Koningshof is evenals de Maartenskerk gelegen in het centrum van Doorn, op het kruispunt van de wegen van Utrecht naar Rhenen en van Wijk bij Duurstede naar Amersfoort. Doorn is het hart van Nationaal Park “De Utrechtse Heuvelrug”. Vanuit het dorp loop je zo de bossen in voor een prachtige wandeling.

Al vele eeuwen is de oude Maartenskerk een oriëntatiepunt en ontmoetingsplaats voor reizigers. Ook stond er ooit op deze plek een herberg die geliefd was als onderkomen om samen te komen, iets te drinken of te eten. De moderne Koningshof voorziet nog steeds aan deze behoefte.

De omgeving van Doorn heeft een grote variatie aan natuurschoon, monumenten en landgoederen. Ten noorden liggen de Kaapse Bossen waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. Ten westen van Doorn ligt een uitgestrekt polderlandschap met een tal van historische kastelen. Op loopafstand van de Koningshof ligt Huis Doorn. Dit is het kasteel waar Keizer Wilhelm II tot aan zijn dood heeft gewoond. U kunt Huis Doorn bezoeken en heerlijke wandelingen maken in het park van het kasteel.

Op 10 minuten afstand staat u in de uiterwaarden van de Lek, met de Heuvelrug in het zicht. Deze prachtige overgang van beboste heuvels naar vlak waterland is zeer de moeite waard.

De streek heeft door alle jaren heen ook veel te bieden aan produkten die verbouwd of gemaakt worden van eigen bodem. De Koningshof maakt zoveel mogelijk gebruik van streekprodukten om de bezoeker als het even kan van de mooie omgeving te laten proeven.